Asıl kaynağı İtalya olan balzamik sirke, dünya çapında popüler bir sirke türüdür. Ortaçağlardan beri kullanılan balzamik sirke içeriğindeki özler ile oldukça zengindir.
Genellikle lüks mekanlarda bulunan sirke çeşidini modern şefler kullanır. Keskin bir tada ve kokuya sahip olan sirke içerisinde her bir kaşıkta sadece 14 kalori besin ve vücuda gerekli mineral bulunur.
Kalsiyum, magnezyum ve demir açısından zengin değerlere sahip olan balzamik sirke mucizevi etkileri ile günümüzde de kullanılır.
Üzümün tüm değerlerini eksiksiz taşıyan balzamik sirke, mide hastalıklarına karşı birebir etkili olup, hazımsızlık ve gastrite karşı mükemmel bir ilaçtır.
Pek çok hastalığa karşı daha güçlü olmayı sağlayan sirke ile bağışıklık sistemi güçlenir.
Damar sağlığını koruyan balzamik sirke sayesinde kalp hastaları şifa bulur.
Cilt yüzeyine uygulanabilen sirke, sivilce ve leke oluşuna müsaade etmez.
Yanıklarda serinletici ve iz geçirici merhem olarak işlev görür.
Antioksidan içeriği sayesinde pek çok mikrop ve bakteriye karşı vücudu korur.
Kadın hastalıklarına ve çeşitli enfeksiyonlara karşı dirençli olmayı sağlar.
Belli bir yaştan sonra oluşan Alzheimer gibi unutma hastalıklarına karşı hafızayı güçlendirir.
Diğer sirkelerle hemen hemen aynı yerlerde kullanılan balzamik sirke tek başına belli dozlarda içilebileceği gibi daha çok salata ve soslarda tatlandırıcı olarak kullanılır.
Diğer sirke türlerine göre daha koyu ve daha etkili koku ve tada sahip olan balzamik sirke, makarna ve tavuk gibi yemeklerde de lezzet verici olarak değerlendirir.
Organik sertifikalı üzüm sirkesi ve organik sertifikalı üzüm pekmezi ile geleneksel doğal fermantasyon yoluyla üretilen NAHİTA organik balzamik sirkesi sağlığını ve damak tadını düşünenler için doğal bir seçim.
Salata ve yemek soslarınızda kullanabilirsiniz.