NAHİTA DOĞAL ÜRÜNLER A.Ş.(İÇMELİ DOĞAL ÜRÜNLER) firmasının temeli 1930’lu yılların sonuna dayanır. Mustafa TEKGÜNDÜZ’ün Niğde ili İçmeli Köyü’nde geleneksel yöntemle amatör olarak ürettiği sirkeleri Niğde’de pazar ve lokantalara satması ile başlamıştır. Bu yıllarda sirke üretim teknolojisinin gelişmesi (Sirke jeneratörü ve asetatör makinasının icat edilmesi) ve endüstriyel üretimin artması geleneksel üretimi 2. plana itmiştir.
1990’lı yıllardan itibaren doğal ürünlere olan talebin artması ile birlikte doğal sirkeye de tekrar talep olmuştur. Bu talebe istinaden 3. kuşak TEKGÜNDÜZ ailesinden Cemal ve Erhan TEKGÜNDÜZ tarafından 1997 yılından itibaren geleneksel yavaş yöntem ile tekrar üretime başlanmıştır.
Şu anda Türkiye genelinde 16 şehir ve 476.000 hektarlık alanda doğadan toplama, kendisine ait 320.000 metrekare organik plantasyon,6 asıl 24 PL marka ile ülke genelinde 6000 'in üzerinde satış noktası, USA organik ve EU organik sertifikaları ile 12 ülkeye ihracat,20 Ton/saat meyve işleme,3500 tonluk doğal fermantasyon taş havuzları,500 tonluk yeraltı fermantasyon havuzu,4000 Ton/yıl üretim,100.000 Şişe/gün dolum kapasitesine sahip, IFS kalite yönetim sistemli kendisine ait 10.000 metrekare üretim alanı ile Türkiye organik sertifikalı sirke üretiminin yaklaşık % 70'ini gerçekleştirmektedir.
NAHİTA DOĞAL ÜRÜNLER A.Ş.(İÇMELİ DOĞAL ÜRÜNLER) Niğde ili Sazlıca kasabası, Nevşehir ili Gülşehir İlçesi ve Niğde ili İçmeli Köyü’nde firmanın kendisine ait kurulum ve dolum tesislerinde üretime devam etmektedir