İncir içerdiği vitamin, mineral ve liflerle yararlı besinler arasında yer alır. Kalp hastalıkları, sindirim problemleri, yüksek tansiyona iyi gelen incir yaş ve kuru halde de tüketilebilir. Pek çok şeye iyi gelen incirin içerisinde B3, B6, B2, K vitaminleri de bulunur.
İncirin faydaları saymakla bitmez. Yüksek oranda protein kaynağı olan incir içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde hücrelerin de yenilenmesini sağlıyor.
İncir meyvesinin içinde yüksek potasyum bulunması ve yağ oranın az olması ve kalsiyum oranının fazla olması sebebi ile kalp ve damar sağlığını korur ve damar sertleşmesinin önüne geçer.
Kalp yağlanmasını engeller.
Yaşlı insanların inflamatuar sitokinlerin azaltması sebebi ile Alzheimer hastalığının riskini azaltmada etkilidir.
Meme kanserini önlediği söylenmektedir.
Menopoz döneminde olan kadınlar için ise hormonlardan dolayı vücutta düşen bağışıklık sistemine ekstra bir savunma hattı ekler.
İncir yaşlılık karşıtı bir meyvedir.
Akne ve sivilce gibi cilt problemlerine karşı etkilidir.
İçinde bulunan magnezyum oranı ile saç köklerini besler ve saç derisini korur.
K vitamini ve Kalsiyum açısından zengin bir meyve olduğundan dolayı incir, kemik ve iskelet sağlığı için de çok önemli bir meyvedir.
İncir fazla lifli yapıya sahip olması nedeni ile bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırır. Kabızlık önleyici bir meyvedir.
Tansiyonu düzenler.
Hafıza güçlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ciltte oluşan ölü derileri vücuttan atılmasına yardımcı olur.
İncir meyvesinin preslenip ile geleneksel doğal fermantasyon yoluyla üretilen NAHİTA katkısız incir sirkesi sağlığını ve damak tadını düşünenler için doğal bir seçim.
Kullanım Şekli:Bir çay bardağına bir yemek kaşığı NAHİTA incir sirkesi ilave edip üzerini ılık su ile tamamlayarak, sabah ve akşam yemeklerden yarım saat önce veya sonra içilebilir.
Ayrıca salata ve yemek soslarınızda kullanabilirsiniz.